Reklamni proizvodi

Dobrodošli u svijet reklamnih proizvoda.

 

Studije i istraživanja:

Promotivni proizvodi su ključni za bilo koju uspješanu kampanju. Oni povećavaju svijest, lojalnost i sklonost tvrtkama koje ih koriste kao dio svoje reklamne aktivnosti.

Promotivni proizvodi su odličan marketinški alat jer ih isti korisnici vide u više navrata, a uvijek dolaze u dodir s proizvodima i novim korisnicima;
- Od 2000 ispitanika, 90% je potvrdio da posjeduju promotivne proizvode;
- U prosjeku 50% korisnika reklamnog proizvoda kontaktira oglašivača u jednom danu. Više od 50% se mogu sjetiti branda ili tvrtke koja im je dala promotivni poklon;
- Promotivni proizvodi imaju fleksibilnost uklopiti se u bilo koji budžet i to im daje prednost pred ostalim medijima.

Istraživanje je također pokazalo da mnogi ljudi imaju više pozitivnih stajališta prema tvrtki, nakon što su primili promotivne proizvode.
Većina ljudi, 61 posto, također navode da su ohrabreni proučiti tvrtku i njeno djelovanje nakon primitka promotivnog poklona.

Primanje promotivnog poklona ima pozitivan učinak pri pronalasku novih kupaca (izvor: 2FPCO - Etida de l'objekt publicitaire hr Francuskoj 2011);
- Pisaći pribor još uvijek je najčešće korišten promotivni proizvod (njemačka i američka studija);
- Olovke, USB stikovi i privjesci za ključeve su promotivni artikli koji će se najvjerojatnije iznjeti izvan ureda (izvor: UK premjer);
- Promotivni proizvodi mogu postići nižu cijenu po pojavljivanju od bilo kojeg drugog medija (izvor: ASI globalna studija);

U prosjeku 70% korisnika Promotivnog poklona će zadržati korisne promotivne artikle, kao što su pisaći pribor, reklamni proizvodi povezani sa zdravljem i sigurnosti, promotivne vrećice, majice sa tiskom, usb stickovi i kišobrane. (izvor: ASI globalna studija).

Kako izabrati reklamni proizvod?

Nema prave formule za pronaći promotivni proizvod koji točno odgovara vašim specifikacijama, mala je vjerojatnost da će svaka tvrtka ili organizacija pronaći vrijednost u istim promotivnim proizvodima.
Morat ćete naučiti kako prilagoditi svoje promotivne poklone za svoju publiku.

Prvo, trebali biste shvatiti do koje vrste klijenata želite doći. Tko je vaša primarna publika? Što vaši česti kupci imaju zajedničko? Jednom kada znate tko vaše usluge i proizvode želi koristiti, onda možete istražiti njihove interese.
Na primjer, lopta za plažu ne može biti vaš najbolji izbor kad se oglašavate za prodaju skija.

Analizirajte svoju bazu klijenata i shvatiti sa čime ćete ih privući. Ako ste još uvijek u nedoumici, možete poslati e-mail ili kratki pregled proizvoda svojim klijentima kako bi ih pitati koji promotivni proizvodi bi oni koristiti.

Ako ste tek počeli posao i plaćate iz džepa, onda 1000 brendiranih usb stickova od 32GB financijski ne zvuči dobro! S druge strane, ako ste već dugo osnovana tvrtka, vjerojatno nećete gubiti vrijeme s personaliziranim olovkama.
- Istina je da morate potrošiti novac da zaradite novac, ali je također važno pronaći sredinu kojom konkurirate na tržištu.
- Dobro procijeniti svoj proračun i saznati koliko si trošak možete priuštiti za promotivne artikle prije nego što ih zapravo naručite.
- Pridržavajte se svoje kampanje.
- Ako vaša tvrtka ima dugogodišnji slogan ili sliku koju želi predstaviti svojim sadašnjim i potencijalnim klijentima, vaš promotivni proizvod treba biti u skladu s tim.
- Izbjegavajte odabir kontroverzne promotivne artikle ako ste obiteljski posao. Međutim, u nekim slučajevima, promotivni proizvodi koji su u oštroj suprotnosti s vašim porukama također mogu biti vrlo učinkoviti.

Također bitna stavka u odabiru vašeg promotivnog proizvoda je distribucija istog.
Veličina i struktura promotivnog proizvoda ponekad može ograničiti svoju distribuciju. Tanke i lake predmete kao što su olovke, magneti i kalendari lako se mogu slati skupno poštom ili ostaviti u poštanskom sandučiću. Veće i lomljivije predmete poput stolne lampe i šalice mogu se lakše uručiti na sajmovima. Skupe predmete poput računala treba ručno isporučiti ili poslati putem pošte (osigurano).

Koriste svoju najbolju prosudu prije donošenja bilo kakve važne odluke pri nabavi reklamnih prozvoda.

Prilikom kupnje promotivnih artikala, ne nasjedajte na nazive poput "AKCIJA" uglavnom se radi o robi upitne kvalitete.